środa, 25 listopada 2015

Naleśniki bananowe

Niezwykle szybkie naleśniki na obiad dla mojego 9-miesięcznego szkraba !

Składniki: 


  • 3/4 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 1 dojrzały banan
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki roztopionego masła
  • olej
Mleko, rozbełtane jajko, rozgniecionego banana oraz roztopione masło połączyć w misce za pomocą rózgi. Dodać mąkę i cynamon i ponownie dobrze wymieszać.

Patelnię lekko natłuścić i rozgrzać. Za pomocą chochli nalać porcję ciasta i rozprowadzić po całej patelni. Smażyć do momentu, aż naleśniki się zrumienią.

Podawać na ciepło. U mnie zwinięte w rulon, a do tego kawałki mango.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz