niedziela, 16 marca 2014

Gyros

To absolutny numer jeden mojego chłopaka ! Mógłby jeść go co drugi dzień. Król wszystkich moich imprez od wielu lat. Po prostu Must Be ! ;)

Gyros
 Składniki:
  • dwie podwójne piersi z kurczaka
  • przyprawa gyros
  • puszka kukurydzy
  • ketchup pikantny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka ogórków konserwowych
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • kapusta pekińska

Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Trzy łyżki przyprawy do gyrosa wymieszać z pół szkl. wody, wlać do kurczaka i smażyć aż woda wyparuje.


Kurczaka ułożyć w naczyniu. Cebulę oraz ogórki pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na kurczaka.
Całość posmarować ketchupem oraz następnie majonezem. Następnie wyłożyć kukurydzę, oraz poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy:

Do jogurtu naturalnego przecisnąć 2 ząbki czosnku, dodać łyżkę majonezu, następnie przyprawić solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz