niedziela, 23 lutego 2014

Spaghetti ze szpinakiem

Z serii: szybko i przyjemnie dla podniebienia - spaghetti ze szpinakiem. Uwielbiam takie przepisy. Coś zielonego, coś zdrowego a do tego mój ulubiony pełnoziarnisty makaron. Uwielbiam! <3



Składniki:
  • makaron spaghetti
  • szpinak w liściach mrożony
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy
  • jogurt naturalny

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ja zawsze gotuje minutę krócej niż czas podawany przez producenta, ponieważ wolę jak jest al dente.

3-4 kulki zmrożonego szpinaku wrzucić na patelnię i smażyć aż do rozmrożenia.

Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę, gdy się zarumieni wycisnąć ząbek czosnku.

Szpinak po rozmrożeniu przerzucić do cebuli i chwilę smażyć na małym ogniu. Dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Wymieszać i doprawić ulubionymi przyprawami.

Na koniec wrzucić ugotowany makaron i dobrze wymieszać.

Do mojej porcji pokroiłam upieczoną wcześniej pierś z indyka.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz