Składniki:
- makaron spaghetti
- szpinak w liściach mrożony
- pół cebuli
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy
- jogurt naturalny
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ja zawsze gotuje minutę krócej niż czas podawany przez producenta, ponieważ wolę jak jest al dente.
3-4 kulki zmrożonego szpinaku wrzucić na patelnię i smażyć aż do rozmrożenia.
Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę, gdy się zarumieni wycisnąć ząbek czosnku.
Szpinak po rozmrożeniu przerzucić do cebuli i chwilę smażyć na małym ogniu. Dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Wymieszać i doprawić ulubionymi przyprawami.
Na koniec wrzucić ugotowany makaron i dobrze wymieszać.
Do mojej porcji pokroiłam upieczoną wcześniej pierś z indyka.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz